Senteret sitt bannerbilde
NYTTIG INFORMASJON ANGÅENDE KORONAVIRUSET FINNER DU PÅ KORONASJEKK.NO

Influensavaksine 2020

18. september 2020

Influensavaksinen kommer 14.10.20.  I år er det ikke mulighet for dropin. Har du legetime kan du sette denne hos legen din på timen. Eller så må du bestille egen time til vaksinen. Det kan du gjøre her på denne siden selv. Bestilles under fanen vaksinering hos sekretær, eller så kan du kontakte oss på tlf om ikke du har mulighet for innlogging. Vi har fokus på vaksinering mellom kl 1300 - 1500 hver dag.

I år må vi ta hensyn til smittevern grunnet Corana, det kan derfor ikke sitte for mange på venterommet av gangen. Etter vaksinering må du sitte i 20 min.

Årets Influensavaksine forbeholdt pasienter i risikogruppen

4. september 2020

Influensa-vaksinen er i år forbeholdt personer i risikogruppen, dvs alle over 65 år eller personer med underliggende sykdommer. Les mer om risikogrupper på helsenorge.no

Alle andre kan få satt vaksinen etter 1. desember 2020. 

Pris på vaksinen i år er kr 50,- for alle i risikogruppen, gratis hvis du har frikort.  For alle som ikke er i risikogruppen vil prisen i år være kr. 308,-

 

Nye Testkriterier - Covid 19

7. mai 2020

Pasienter som har påvist/mistenkt Covid-19

2. april 2020

Pasienter som er syke og mistenkt for/har påvist Covid-19 må ta kontakt på øhj. tlf vår 38 70 8655 ved forverring  av tilstanden, spesielt obs ift pusteproblem/symptomer fra brystet.

Informasjon om Corona på flere språk. Følg linken

2. april 2020

https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/advice-to-people-who-are-infected-or-have-been-exposed-to-infection/informasjon-different-languages/

Prioritering av pasienter

16. mars 2020

Allmennmedisinsk praksis er til vanlig åpen og uselektert med lav terskel for kontakt. I en så spesiell situasjon som landet er i nå, med sirkulerende smitte i samfunnet, utgjør det i seg selv en smitterisiko å oppsøke et sted hvor det er mange andre personer, slik som et legekontor. Tidsmessig vil man også prioritere kritiske oppgaver. Derfor vil en del vanlige fastlegeoppgaver nå bli nedprioritert inntil videre:
 
 • Attestarbeid for forsikringsselskap.
 • Legeerklæringer for en del ytelser fra NAV. Vi vil anmode om midlertidig utsatt frist for søknad om AAP og varige ytelser.
 • Erklæring for TT-kort, handikap-oblat og lignende.
 • Screeningundersøkelser, helsekontroller og kartlegging av risiko.
 • Årskontroller og rutinemessige kontroller av velbehandlet blodtrykk, diabetes og liknende kan utsettes eller opprettholdes med lengre intervaller enn normalt.
 • Spirometri, tonometri, audiometri.
 • Småkirurgi som ikke er strengt nødvendig.
 • "Vi oppfordrer også pasienter som kan vente med å bestille time av andre grunner som ikke haster, om å utsette dette. Vi har stor pågang nå, og lang ventetid på telefonen. " 
 • Hvis du ikke har plager som krever fysisk undersøkelse kan du med fordel bestille videokonsultasjon. Det koster det samme som en vanlig konsultasjon + fakturagebyr.
 
Nødvendig behandling av akutte tilstander og forverring av alvorlig kronisk sykdom skal fortsatt være en prioritert fastlegeoppgave.
 
 
 

Oppdatert informasjon om Corona.

16. mars 2020

Hva gjør du hvis du mistenker at du er syk med det nye koronaviruset?

Dersom du føler deg syk, bør du holde deg hjemme.

Vi er nå i en fase hvor vi vet det finnes spredning i samfunnet. Et viktig tiltak nå for å hindre videre spredning, er at alle som er syke med luftveissymptomer, holder seg hjemme for å unngå smitte til andre. Dette er for å beskytte de mest sårbare i samfunnet.

Dersom du har lette luftveissymptomer, bør du være hjemme inntil en dag etter at du føler deg frisk. Du trenger ikke kontakte helsevesenet for testing. Dette er for å begrense bruk av testing og ressurser til fordel for alvorlig syke og sårbare grupper.

Hvis du får mer alvorlige symptomer, skal du ringe fastlegen din. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt på 116117.

Informer legen om du har vært i minst én av følgende situasjoner:

 • Har vært i land som omfattes av karantenebestemmelsene de siste 14 dagene.
 • Har hatt nærkontakt med en person som er bekreftet syk med covid-19 i løpet av de siste 14 dagene.
Dersom du lurer på din egen helsesituasjon, er alltid fastlegen den beste til å gi deg riktig informasjon. Ikke møt på døra, ring eller send sms for å avklare hvordan du skal forholde deg. For å unngå unødig smittespredning skal undersøkelse for luftveisinfeksjon i all hovedsak skje på Legevakten på Tangvall såfremt ikke transportproblemer tilsier annet.

Har du spørsmål om det nye koronaviruset, og du ikke finner svar på denne nettsiden eller på  Folkehelseinstituttets nettsider om korona, kan du ringe Folkehelseinstituttets informasjonstelefon om koronavirus 815 55 015. Kristiansand kommune har også opprettet egen informasjonstelefon:  https://www.kristiansand.kommune.no/tema/korona/koronatelefon---apningstider/ 

INFORMASJON OM CORONA OG KONTAKT MED LEGESENTERET

12. mars 2020

På grunn av situasjonen angående corona pandemien ber vi pasienter med luftveis symptomer om å kontakte oss på telefon eller sms i første omgang. Ikke møte opp på Legekontoret først.

Vi oppfordrer også pasienter som kan vente med å bestille time av andre grunner, om å utsette dette. Vi har stor pågang nå, og lang ventetid på telefonen.

Minner om å lese oppdatert informasjon inne på folkehelseinstituttet sine nettsider. Her er det også opprettet  telefon vedrørende spørsmål om Corona.

Fraværsgrensen endres

5. mars 2020

Skoleelever som har fravær av helsegrunner slipper å gå til fastlegen for å få dokumentert fraværet ut året som følge av coronaviruset. Det skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

Håndteringen av coronaviruset gjør at helsepersonell må bruke kapasiteten sin på de som trenger det mest.

Den midlertidige forskriftsendringen går ut på at elever som har fravær av helsegrunner kan bruke egenmelding hvis de er over 18 år, eller få bekreftelse fra foreldrene hvis de er yngre.

Endringene vil også gjelde for føring av fravær på vitnemål og kompetansebevis i grunnskolen og videregående skole. Endringene varer til 1. august 2020, så framt det ikke skjer endringer i helsemyndighetenes vurderinger som gjør at den bør forlenges eller forkortes.

informasjon fra Kristiansand Kommune vedrørende Corona

2. mars 2020

https://www.kristiansand.kommune.no/aktuelt/2020/apner-korona-telefon-i-helgen/

Oppdatert informasjon - Corona virus

27. februar 2020

 

Ved å gå inn på linken under, kommer du inn på Folkehelseinstituttet sine nettsider, og oppdatert informasjon angående Corona virus. Du vil finne svar på endel av dine spørsmål ved å lese deg videre inne på disse sidene.

https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/

Du kan også ringe informasjonstelefon for coronasmitte på tlf 81555015, dersom du ikke finner svar på det du lurer på.

Dersom du tror du er smittet, ring Fastlegen din. Hvis du ikke får tak i Fastlegen , ring legevakt på 116117

LOGG INN PÅ HELSENORGE - DINE RESEPTER-

28. oktober 2019

Inne på helsenorge sine sider kan du få oversikt over dine resepter og mye mer. Anbefaler at du logger inn og får en oversikt over hva slags muligheter du har til å ordne privat, helserelatert informasjon. Trykk på linken under

https://helsenorge.no/

Det er også her du enkelt kan bytte Fastlege digitalt.

Vedrørende betalingsautomat

24. juni 2019

Fra og med 24.06.19 tar vi ikke lenger kontanter i automat. Du må betale med kort (ikke kredittkort), eller velge faktura, som vises når du går inn med din fødseldato.

Bestilling av timer på nett

24. juni 2019

Når det gjelder bestilling av timer på nett vil du ikke få bekreftelse på sms!

Allergisk nese- og øyekatarr - bare unntaksvis behandling med kortisoninjeksjon

15. april 2019

 

 Mange pasienter bestiller fornyelse av resept på Kenacort-T 40 mg til injeksjon i muskulatur for å motvirke plager pga. allergi mot gresspollen.

Vi følger retningslinjer som er utarbeidet for behandling av denne tilstanden (Allergi Rhinitis and its Impact on Asthma (ARIA) guidelines: 2010 Revision). Ifølge disse retningslinjene skal man velge Kenacort-T og tilsvarende kortisonlegemidler for injeksjon bare dersom andre legemidler er forsøkt og har vist seg å gi utilfredsstillende symtomkontroll.

De aller fleste som har allergisk nesetetthet/allergisk rhinokonjunktivitt, blir godt hjulpet av å ta legemidler i form av kortisonholdig nesespray. Denne behandlingsformen har disse virkningene:

- demper betennelsestilstanden i neseslimhinnen, virker i løpet av 30 minutter

- mange pasienter har god effekt på plagene og de fleste pasientene har full effekt etter noen dager

- etter 2 til 4 ukers behandling har man full effekt

- kortisonholdig nesespray synes også å føre til lindring av øyesymptomer

Kortisonholdig nesesepray regnes også å gi mindre bivirkninger enn dersom man tar kortison til injeksjon i muskulatur.

Til de fleste pasienter som bestiller fornyelse av Kenacort vil du få en timeavtale hos Lege for vurdering. 

Bestilling av resepter på sms

8. februar 2019

Bestiller du resepter på sms vi disse noramalt være klar til henting på apotek innen et par dager. Er ikke din Fastlege tilstede kan det i noen tilfeller ta litt lengre tid.

Er det faste medisiner du bestiller, kan en annen lege normalt ordne resepten samme dag.

Bestill reseptene dine i god tid før du går tom!

Vedrørende blodprøvetaking

31. januar 2019

Det er kommet nye regler i forbindelse med blodprøvetaking som er utarbeidet av Medisinsk samhandlingsråd på Agder.

Skal du ta blodprøver som ikke er rekvirert av Lege her ved Bystranda Legesenter, Skal du i utgangspunktet henvende deg til rekvirerende Lege og få tatt disse der.

NY POSTADRESSE

21. januar 2019

Fra og med 01.02.2019 har vi ny postadresse.

Den nye adressen er:

Bystranda Legesenter

Tangen 8

4608 Kristiansand

 

 

Nye Åpningstider fra mandag 19.11.2018

15. november 2018

Fra og med 19.11.18 har vi nye åpningstider:

Mandag  08:20 -  15:30
Tirsdag   08:00  - 15:30
Onsdag   08:00 -  15:30
Torsdag  08:00 -  15:30
Fredag    08:00  - 15:30

Laboratoriet og Telefonen er betjent mellom 0830 -1100 og fra klokken 1200 - 1430

Endringer på personalsiden

8. november 2018

Hans Kyllingstad har sluttet som fastlege, men fortsetter som fastlegevikar. Han skal i hovedsak møte pasienter som har behov for øyeblikkelig hjelp, dvs. at han ikke har ordinær timebestilling.

Hege Kilander Høiberg overtok Hans Kyllingstad sin liste fra og med 09.11.18.

 

ENKLERE PARKERING

13. september 2018

Aquarama har oppgradert p-hus løsningen hvilket gjør det enklere for brukere å benytte anlegget.

Dersom du registrerer seg på : https://www.aquarama.no/parkering/

Vil du sømløst komme seg ut og inn av p-huset uten å trekke billetter eller betale med kort, alt skjer ved skanning av bilskilt automatisk. 

Heisen innerst ved oppgang D går direkte opp til Legesenteret i 4 etasje.

Helsenorge

24. mai 2018

https://helsenorge.no/

Ved å logge inn på siden over kan du blandt annet få en oversikt over dine gyldige resepter som ligger aktive hos apoteket, oversikt over frikort status og din kjernejournal. 

Her kan du også enkelt bytte fastlege.

 

Bestilling av timer og faste medisiner på sms

19. april 2018

Minner om at dere enkelt kan bestille time hos fastlege, samt fornye resepter på sms. Husk å fornye i god tid før du går tom. 

 

Gå inn på fanen slik bestiller du, her står det forklart hvordan du går frem.

Faktura

23. mars 2018

Om du ikke betaler samme dag du har vært hos oss, vil du automatisk få en faktura i posten med fakturagebyr. Det er Melin Medical som administrerer dette for oss.

Melin Medical Kan kontaktes på telefon 21 62 73 00

VITENSKAPELIGE PUBLIKASJONER

18. januar 2018

Vi har en samling vitenskaplige publikasjoner av ansatte og andre som er/har vært tilknyttet Bystranda Legesenter. Disse finnes under fanen MER - DOKUMENTER

TIMEBØKER

11. januar 2018

Holgeir Skjeie:          Mandag -  torsdag

Hans Kyllingstad:      Onsdag, torsdag og fredag    

Gunn H Durhuus:      Mandag, tirsdag, torsdag og fredag

Ulrikke Røed Fauske: Mandag til torsdag

Hege K Høiberg:        Mandag  -  torsdag

Turnuslege:              Man, Tirs og Onsdag. Annenhver torsdag og fredag.

Tom Rynning:          Tirsdag og Fredag

Anders Kind:            Mandag - fredag

Magnus Wanderås jobber som vikarlege, så det varier litt hvilkne dager han er på kontoret.

 

BYTTE FASTLEGE

20. november 2017

Du kan bytte fastlege på 2 ulike måter:
- ringe fastlegekontoret 810 59 500 
- www.helsenorge.no -> logg inn med BankID eller Buypass 

Viktig info om bestilling av timer på nett.

3. oktober 2016

Timer som bestilles på nett, kan kun være enkelttimer, og vanlig ordinær konsultasjon. Ikke timer der det er behov for gynekologisk undersøkelse, tolk eller kirurgi. Ved første gangs konsultasjon er det også viktig at du ringer ved bestilling av time.

Åpningstid Mandager.

12. september 2016

Hver mandag åpner vi 0820 pga møte.

Legeerklæring ved skolefravær

29. august 2016

Trenger du legeerklæring i forbindelse med fravær fra skole, er det viktig at du ringer tidlig samme dag for time.

Timer på Laboratoriet

26. mars 2015

Vi har innført timebok på laboratoriet. Skal du ta blodprøver som allerede er avtalt med din lege, ta øreskyll, utføre sårskift, sette injeksjoner, mm, slipper du ventetid om du bestiller time på forhånd.

Hvor kan du parkere?

26. februar 2015

Det er mange parkeringsmuligheter i området rundt vårt Legesenter.

Anbefaler å bruke parkeringshuset under Aquarama bygget. Innkjøring fra Østre Strand gt. Du trekker en parkeringslapp når du kjører inn. Her betaler du på automat før du kjører ut, og slipper dermed å tenke på at parkeringstiden skal  gå ut ved forsinkelser mm. Heisen direkte opp til Legesenteret ligger innerst i parkeringshuset(inng. D).

Bestilling av faste medisiner

19. februar 2015

Når du skal fornye faste medisiner må dette gjøres dagen i forveien, husk å bestille resepter i god tid før din Fastlege har ferie.

PETROLEUMSLEGE/SJØMANNSLEGE

5. februar 2014

Bystranda legesenter har sjømannslege/petroleumslege. Time til helseattest kan bestilles ved henvendelse til vår resepsjon.

BEDRIFTSHELSETJENSTE

11. november 2013

Bystranda Legesenter har avtale med sagaBHT. Vi tilbyr arbeidsmedisinske helsekontroller for arbeidstagere/foretak som har avtale med sagaBHT.

 

Arbeidstagere bes vennligst avtale nærmere med arbeidsgiver/-leder som kan ta kontakt med legekontoret på tlf. 38 70 86 50

 

AD SYKEMELDINGER

11. november 2013

Ved nye sykemeldinger og forlengelser av sykemeldinger, gjør vi oppmerksom på at du ikke kan ordne dette pr. telefon, kun i forbindelse med konsultasjon hos en av legene.

Dette er en praksis som er i tråd med offentlige retningslinjer for å sikre deg som pasient best mulig behandling og oppfølging.

Vi beklager eventuelle ulemper dette måtte medføre  for deg og ber deg være ute i god tid med å bestille time, spesielt ved forlengelse av sykemeldinger.

VENTETID OG FORSINKELSER

11. november 2013

Leger og ansatte ved Bystranda Legesenter opplever forsinkelser som en kilde til stress. Vi beklager at det rammer pasientene på en tilfeldig og urettferdig måte. Noen ganger må vi la akutte og alvorlige tilfeller gå foran, men forsinkelser skyldes ofte urealistiske forventninger til hva legen kan rekke i en konsultasjon.

Vi setter av 15-20 minutter og ber om at man begrenser seg til én problemstilling, maksimalt to hvis begge er enkle. Takk! 

MEDISINLISTE KAN REDDE LIV!

11. november 2013

Mange alvorlige feil i helsevesenet oppstår på grunn av misforståelser om bruk av legemidler. En oppdatert medisinliste vil kunne forebygge slike feil og er en stor fordel når du møter andre leger eller behandlere. Be derfor legen din om å skrive ut en medisinliste i neste konsultasjon og oppbevar listen i lommeboken din. Se på listen som et verdipapir og en livsforsikring! Fortell alle du kjenner at de bør sørge for å få skrevet ut en medisinliste neste gang de er hos legen sin!

X